Setări de confidențialitate

Folosim cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate.

logo_small
Cos0

Ce inseamna BDSM

In primul rand este important sa definim terminologia BDSM. Expresia BDSM este un acronim ce provine din limba engleza- Bondage & Discipline (BD); Dominance & Submission (DS); Sadomasochism (SM).
Pe scurt, se refera la concept de imobilizare fizica (bondage), disciplina, dominanta, supunere si sadomasochism. Desi aceste concepte stau la baza practicilor BDSM, acestea au mai multe componente sociale, precum: comunitatea, stilul de viata, cultura interna de grup si regulile nescrise.

Spre exemplu, o idee care apare deseori mentionata in comunitatea BDSM este natura consensuala a practicarii acestui tip de activitate. Acordul comun al partenerilor este esential pentru asigurarea placerii tuturor participantilor. 
Aceasta idee se manifesta in mai multe moduri:
De obicei, pentru a evita ca lucrurile sa mearga prea departe, se stabileste un cuvant de siguranta. Cand lucrurile incep sa devina neplacute, se foloseste acest cuvant (de regula se alege un cuvant ce nu este mentionat prea des in contextul respectiv pentru a evita confuziile).

Alt mod de a asigura un mediu in care participantii se vor simti in siguranta este discutarea experientelor ce vor urma inainte de a trece la practica, astfel incat toate persoanele implicate pot intelege ce le face placere si ce li se pare neplacut partenerilor. 
Este firesc ca fiecare persoana sa aiba preferinte diferite in materie de placere, de aceea unele persoane sunt interesate doar de Soft Bondage spre deosebire de Hard Bondage

Comunicarea este cheia succesului pentru cuplurile BDSM. Acesta este si motivul pentru care ele sustin ca au relatii intime autentice, fericite, bazate pe incredere si deschidere 100% unul fata de celalalt. 

Desi nu este o regula, cei mai multi amatori recomanda o introducere treptata in activitatile de bondage, dominanta, supunere si sadomasochism. 
Activitatea BDSM intretinuta consensual intre doi parteneri este denumita scena. Aceste scene pot insemna flogging si spanking (biciure/palmuire), bondage (imobilizarea prin legare), umilire, tortura, asumarea de anumite roluri (spre exemplu un rol dominant si unul submisiv), fetisuri medicale, electrostimulare, etc. Multe din aceste activitati necesita diferite recuzite precum: catuselumanari, biciuridopuri anale si multe altele. 

Probabil cele mai importante persoane si intr-un fel, fondatorii conceptului si stilului de viata au fost Marchizul de Sade si Leopold von Sacher-Masoch.

 

Marchizul de Sade (1740 - 1814)

Este persoana a carui nume a inspirat termenul de sadism. A fost revolutionar francez, aristocrat, filosof si scriitor. A devenit cel mai cunoscut pentru literatura sa erotica (in special Cele 120 De Zile ale Sodomei) in materie de piese de teatru, romane si nuvele, cel mai probabil inspirate din propria viata. 
Temele predominante ale scrierilor sale sunt fanteziile sexuale violente si actele criminale. Se declara impotriva limitelor morale impuse de societate, stat si religie. Dupa mai multe condamnari, in cele din urma a murit in inchisoare in anul 1814. 

Sacher-Masoch (Leopold Ritter von Sacher-Masoch 1836 - 1895)

A fost un scriitor si jurnalist austriac, care si-a castigat renumele prin povestile romantice despre viata in Europa Centrala, dar mai ales datorita romanului sau, Venus Invesmantata in blana (1870) care l-a condus pe psihiatrul Krafft-Ebing sa creeze termenul de "masochism". Venus Invesmantata in blana descrie fanteziile si fetisurile sale legate de femeile dominante, fantezii pe care le-a realizat alaturi de sotiile si amantele sale. 

Desi cultura ce inconjoara conceptele BDSM este una destul de complexa, practica nu este deloc complicata, iar atata timp cat incepi cu pasi mici si toata lumea se simte in siguranta, puteti avea experiente foarte placute. Cu totii avem curiozitati si fantezii legate de control sau supunere, iar explorarea acestor idei poate fi una sanatoasa, atat pentru tine, cat si pentru partener si pentru relatia voastra.