logo_small
Cos0

Ghid Strap-On

CE ESTE UN STRAP-ON?

Este jucărie formată dintr-un ansamblu care include un ham/harnașament purtat in jurul taliei sau pe șolduri și un vibrator/dildo special care se potrivește in locul special creat pentru introducerea lui. Aceste strap-on-uri le oferă femeilor posibilitatea de a purta penisuri artificiale, exact in locul unde ar trebui să fie poziționat acesta, sau pentru bărbați, acestora oferindu-le un extra penis, care poate fi mai ferm și mai cooperativ decat cel original.

DE CE STRAP-ON-URILE POT FI UN MOTIV DE INCITARE?

Și pană la urmă de ce atat tam-tam pe aceste jucării? De ce nu putem folosi un vibrator obișnuit sau un dildo și să il ghidăm manual unde dorim să meargă? E simplu. Majoritatea produselor simple ca vibratorul sau dildo-ul, sunt folosite in mod obișnuit, și de obicei, nu creează acea conexiune erotică și o intimitate mai mare ca și strap-urile.
Un alt plus este faptul ca mainile sunt libere atunci cand folosești aceste tipuri de jucării și iți dau voie să folosești mainile pentru a te concentra pe partenerul tău.
Strap-on-urile invită chiar și la o egalitate intre sexe. Femeile se pot juca cu ideea de a fi bărbați, impingandu-și șoldurile inainte și inapoi in timpul actului sexual.
Strap-on-urile de asemenea le dau voie bărbaților să se joace in timpul actului sexual cu ideea de a avea ceva mai mult decat ceea ce au ei in mod obișnuit. Folosind un penis mai mare, bărbații au fantezii cu ideea ca sunt staruri porno de obicei. (Bărbații care au erecții ferme vor trebui sa realizeze cateva ajustări, astfel incat penisul propriu și dildo-ul nu interferează unul cu celălalt).
In plus, avand două penisuri, acest lucru deschide posibilitatea de penetrare-dublă eventual, unul in vaginul femeii, celălalt in anus (presupunand că partenera este deschisă la ideea aceasta). Daca da, recomandarea noastră ar fi o mulțime de lubrifiant și un vibrator mic pentru inceput.
Aceste jucării erotice pot ajuta de asemenea bărbații să compenseze problemele de erecție oferind o nouă cale pentru cupluri de a experimenta actual sexual propriu-zis. Ele pot oferi o perspectivă unică de experimentare a actului și un tratament vizual unic, partenerul/partenera fiind invitați sa fie mai deșchiși, și de ce nu... mai 'wild'!
In cele din urmă, aceste produse pot aprofunda intimitatea dintre cupluri, deoarece majoritatea nu vorbesc despre actul sexual in sine, ci doar o fac. Pentru că jucăriile acestea extind orizonturile posibilităților din pat și incurajează experimentarea sexuală, partenerii vor avea nevoie de a discuta felul și modul in care doresc să se procedeze in timpul actului. Strap-on-urile incurajează comunicarea mai liberă și mai deschisă despre acest subiect, ceea ce cuplurile vor găsi acest lucru excitant și vor simți o intimitate sporită.

Din păcate unele cupluri hetero se simt reticente in a experimenta această jucărie erotică din cauza a două mituri mari ce sunt legate de ea:
Mitul 1 este că bărbații care se bucură de sexul anal oferit de către o femeie cu strap-on este gay.
Adevărul? In nici un caz. Bărbații gay se sărută. Sărutul este gay? Nicidecum. Orientarea sexuală este mai mult despre sexul partenerului tău. Nu are nimic in comun cu ceea ce cuplurile experimentează in timpul actului sexual. 
Cațiva din bărbații gay se bucură de jocul anal. Alții nu. Un procent covarșitor de aproape 100% din bărbații heterosexuali se bucură de un masaj al anusului, sau au avut experiențe cu degete sau dopuri anale sau dildo-uri. Așadar, bărbații heterosexuali cărora le place jocul cu jucării de tipul 'strap-on' nu sunt neapărat cu o orientare sexuală gay. Sunt heterosexuali receptivi cărora le place și se bucură de noi experiențe.
Mitul 2 se reduce la faptul că, femeilor cărora le place sa penetreze bărbații anal, iși doresc in secret să fie bărbați.
Adevărul? Departe de realitate. Cu un secol in urmă existau femei care purtau pantaloni și erau acuzate de a instiga dorințe ascunse ale bărbaților. Acum știm că sunt doar pantaloni largi și o altă formă de imbrăcăminte și că, de asemenea purtarea lor, nu poartă implicații psihologice. Același lucru, in linii mari, este valabil și pentru curelele strap-on. O parte din jocul propriu-zis presupune, pentru femei, posibilitatea de a intra in rolul 'sexului masculin'. Pentru alte persoane aceste jucării nu au nici un fel de implicații cu rolul de a fi schimbate sexele, ci doar posibilități erotice interesante.

TOTUL DESPRE HAMURI STRAP-ON

Exista două mari categorii. Cele tip bikini, sau cele tip jocks. Fiecare dintre cele două are avantaje și dezavantaje. Alegerea este o chestiune de preferință personală.
In cele de tipul bikini, o curea inconjoară talia sau șoldurile și se atașează in fata dildo-ului ce atarnă, iar cealaltă se conectează la baza piesei frontale, apoi merge printre picioarele celui ce il poartă fixandu-se de prima curea (cea care inconjoară talia/șoldurile). Idei de luat in considerare:

   • Hamurile tip bikini au mai puține modalități de ajustare din cauza curelelor puține.
   • O parte din oameni găsesc hamurile-bikini mai confortabili decat hamurile-jock.
   • Cureaua de fixare dintre picioare oferă stimulare genitală și anală de care unii oameni (bărbați sau femei) se pot bucura.

Pentru hamurile tip Jock, o curea inconjoară talia sau șoldurile și se atașează in fața piesei centrale. Celelalte două chingi (sau curele) se pot atașa la bază sau in părțile laterale ale piesei din față.

  • O parte din oameni prefera aceste tipuri de hamuri pentru faptul ca sunt mai confortabile decat cele tip bikini
  • Extra curele inseamnă un extra suport al dildo-ului
  • Anusul și organele genitale nu sunt acoperită de nici o bandă/curea ceea ce pentru mulți este un avantaj

Hamurile pot fi din piele, nylon sau textil-elastice. Toate se simt diferit. Nylon-ul și materialul textil-elastic poate fi introdus in mașinile de spălat. Cele din piele au nevoie de mai multă atenție, dar oamenii le preferă datorită felului cum se simt la atingere și cum arată de asemenea.
Piesele din față pot avea și ele un alt tip de material: piele, catifea, neopren rigidizat sau cauciuc.

CUM SE ALEGE UN STRAP ON?

Pentru a alege cel mai potrivit sau cel mai bun strap-on trebuie să ințelegem cum funcționează el și din ce este compus.
Există trei parți principale:

   • Harnașamentul:
   Acesta este obiectul principal, care, de obicei, are o secțiune frontală căptușită și o serie de bretele/benzi reglabile care se ajustează pe talie și/sau pe picioare.
   • Inele (O-Rings):
   • Fie este o gaură fixă pentru plasarea dildo-urilor prin intermediului ei sau este sub forma de inel care se atașează la harnașament.

Explicații pentru inele (O-Rings)

    Presupunand ca ai deja o idee despre mărimea dildo-ului care il dorești să il folosești harnașamentului, diametrul o-ringului dictează cat de mare sau mic harnașamentul tău va suporta.
   Cu cat este mai mare inelul (o-ring) cu atat este mai mare dildo-ul. Si viceversa. De asemenea, dacă te gandești că vei progresa rapid la ceva mai mare, alege un harnașament cu o-rings interschimbabile 

(Strap-On Stay Put)

   . Acesta iți va oferi flexibilitatea de a alege dildo-uri mai mari, fără a fi nevoit de a cumpăra un nou harnașament.

 

   Deci dacă plănuiești să folosești dildo-uri diferite sau accesorii cu harnașamentul tău, alege unul căruia i se pot schimba inelele (o-rings) pentru o versatilitate mai mare.

 

   • Dildo-ul:
   • Este jucăria care se potrivește prin gaura sau inelul (o-ring) al harnașamentului (de obicei harnașamentul/hamul vine cu cel puțin un vibrator/dildo pentru inceput)

 

Dacă ești nou in materie de alegere a unui strap-on, recomandarea noastră este achiziționarea unui kit care le include pe toate. Poti alege Setul Strap-On Colour ce include 3 jucarii difrerite.

ALEGEREA HARNASAMENTULUI POTIVIT

Acesta este obiectul principal, care de obicei are o secțiune frontală căptușită și o serie de bretele/benzi reglabile care se ajustează pe talie și/sau pe picioare.

MONTAREA HARNASAMENTULUI CU DILDO-UL POTRIVIT

Harnașamentele sunt de obicei comercializate in kit-uri care includ dildo-uri concepute pentru a se potrivi perfect in lăcașul destinat. Cu toate acestea, se poate dori adăugarea unui dildo diferit sau de ce nu, unul suplimentar chiar. Cateva considerații:

  • Dildo-urile pentru strap-on au baza plată pentru a se potrivi in suport
  • Unele sunt drepte, altele curbate. In funcție de curbura acestora pot fi poziționate in sus sau in jos, fiecare poziție avand o stimulare erotică diferită.
  • Fermitatea dildo-urilor variază. Sunt persoane care le preferă pe cele flexibile, sau persoane care le vor ferme. (Dildo-urile din jelly sunt cele mai flexibile)

SFATURI PENTRU O EXPERIENTA PLACUTA ALATURI DE STRAP-ON-URI

Comparate cu alte jucării erotice, strap-on-urile sunt mult mai elaborate. Trebuie ajustate, dildo-urile trebuie să se monteze in lăcașul lor special creat. Nu vă grăbiți, la inceput se poate simții ciudată operațiunea, așa că mențineți-vă un simț al umorului.

A deține un strap-on nu inseamnă că trebuie să il folosești tot timpul. Unele cupluri le folosesc de fiecare dată cand fac dragoste, dar majoritatea le folosesc ocazional, atunci cand sunt in starea de spirit necesară.

Strap-on-urile sunt o prezență foarte importantă pe piața jucăriilor erotice.