logo_small
Cos0

Prea Multa Galagie In Dormitor? Calusul Te Reduce La Tacere!

        Esti gata sa introduci ceva fierbinte in dormitor? Sau sa-ti opresti partenerul sa vorbeasca cu amabilitate si consens? Fa-i cunostinta cu noua ta jucarie sexuala preferata: calusul.

        S-ar putea sa le cunoasti mai bine ca „ball gags”, dar acesta este doar un tip de calus de pe piata. (Da, sunt o diversitate foarte mare.) Mai jos, vei gasi aproape tot ce trebuie sa stii despre calusuri. Bucura-te!

       Fie ca incerci sa umilesti, sa cresti accesul la gura partenerului sau pur si simplu sa-l inchizi, exista un tip de calus pentru tine. Iata o prezentare generala a celor mai populare tipuri de calusuri, a ceea ce fac si a unor avertismente de siguranta.

 

Calusul cu bila: Acesta consta de obicei dintr-o minge de cauciuc sau silicon, cu o curea de piele sau textila reglabila care se infasoara in jurul capului. Un calus cu bila provoaca o salivare excesiva si lasa purtatorul in imposibilitatea de a vorbi sau respira prin gura lor. Daca esti nou in acest domeniu si vrei sa incerci un calus cu bila pentru prima data, utilizeaza unul mai mic (diametrul mai mic), cu orificii pentru respiratii, astfel incat sa poti respira in continuare.

 

 

Calusul Bit: Acesta foloseste o bara orizontala intre dinti in loc de o minge. Acestea au respirabilitate mai mult decat un calus cu bila si vin in mai multe materiale, cum ar fi silicon, lemn si metal. Pentru incepatori, incearca o bara din silicon, deoarece acesta este mai moale si mai confortabil de muscat.

Calusul cu gura complet deschisa: Uneori, ceea ce vrei nu este atat de mult pentru a restrictiona discursul, ci mai degraba de a avea acces neingradit la gura partenerului (pentru joc medical sau oral fortat, de exemplu). Calusurile de acest tip includ calusul inel, calusul tub sau calusul paianjen.

Banda de robie: de obicei acestea se gasesc sub diferite materiale (pentru prima data, inceraca-le pe cele din satin, sunt moi, confortabile si arata si bine pe fata ta), care se leaga la spate si obstructioneza partial vorbirea si respiratia. Exista, de asmenea, banda autoadeziva, care nu se lipeste de pielea ta si poate fi folosita pentru atat pentru legarea mainilor, picioarelor cat si pentru obstructionarea vorbirii.

 

Calusul special: se refera la tot ceea ce nu se incadreaza in categoriile de mai sus. Acesta poate fi sub forma unui dildo mic, a unor buze sau alte forme mai atipice.

 

 

      Iata cateva sfaturi importante de siguranta atunci cand utilizezi un calus:

 

1. Stabiliti limitele.

Cel mai important element al oricarui joc BDSM este acordul reciproc intre parteneri. Inainte de a introduce un calus in jocul vostru, discutati despre ce activitati sexuale veti experimenta, probati calusul pentru a vedea daca vi se potrivestem daca este confortabil.

2. Decide cu privire la un semnal sigur.

Este o practica obisnuita intr-o scena BDSM ca partenerii sa aleaga un cuvant sigur inainte de sex, astfel incat sa poata comunica dorinta de a se opri sau de a se usura fara a intrerupe starea de spirit. Daca utilizati un calus care limiteaza capacitatea unui partener de a vorbi, veti dori sa alegeti un semnal sigur non-verbal pe care purtatorul il poate folosi pentru a indica faptul ca partenerul sau ar trebui sa opreasca si sa indeparteze calusul.

Desigur, acestea nu sunt toate modurile in care puteti face acest lucru, intotdeauna merge ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine si partenerul tau.

Un obiect in mana - Tinand o minge pe care o poti arunca, un clopot pe care il poti suna sau orice alt obiect care atrage atentia asupra sa.

Miscare repetata – Cum ar fi deschiderea si inchiderea mainilor. Prinderea degetelor. Mutarea capului in sus si in jos.

Sunet repetat - Efectuarea unui numar de mormaieli ritmice sau alte zgomote predefinite.

3.  Nu lasa niciodata un partener singur care are fixat un calus.

Este imposibil ca acesta sa-si indeparteaze singur calusul daca sunt utilizate si alte sisteme de retinere fizice.

4. Incorporeaza alte jucarii atunci cand esti gata.

Daca experimentezi cu joaca BDSM pentru prima data, folosind un calus cu bila pe cont propriu este cu siguranta un inceput bun. Dar, odata ce te simti confortabil si doresti sa explorezi alte elemente BDSM, ia in considerare introducerea altor jucarii sexuale in jocul de rol, cum ar fi o legatura la ochi, catuse, bice sau clame pentru sfarcuri.

5. Spala calusul in mod regulat.

Pentru a preveni cresterea si transmiterea bacteriilor, asigura-te ca ai jucaria complet curata dupa fiecare utilizare, folosind apa si sapunul. Dezinfecteaza apoi cu o solutie de curatare a jucariilor sexuale, pentru o igiena completa.